27 de novembre 2014

L’Espluga de Francolí: l’antic hospital medieval acull la biblioteca municipal

Després de set mesos i mig d’obres, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Saúl Sánchez Obaya, el passat 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració de la reforma de la Biblioteca Municipal Mossèn Ramon Muntanyola, a la localitat de l’Espluga de Francolí, a la comarca de la Conca de Barberà. La biblioteca es troba ubicada a l’Antic Hospital gòtic del poble, un edifici d’estil gòtic, fundat a finals del segle XIV per l’orde dels Cavallers Hospitalaris de Sant Joan de Jerusalem, i situat al centre de l’Espluga. L’edifici va patir una primera restauració ja en època contemporània, en què es van conservar elements com l’arc rampant que sosté l’escala d’accés a la planta noble, la façana de pedra picada o la finestra coronella gòtica, entre d’altres elements arquitectònics.

L’actual reforma de la biblioteca pròpiament dita ha permès ampliar fins a doblar l’espai disponible de l’equipament, al mateix temps que s’ha fet accessible per a tothom gràcies a un nou ascensor, més escales i una nova rampa interior. A més, s’han pogut crear unes noves zones infantils i generals, així com millorar la ubicació de la col·lecció local i comarcal. Destaca la conservació de les bigues de fusta, que s’integren de forma harmoniosa en l’entorn, i que esdevenen l’element visual més significatiu de la biblioteca.

La biblioteca es troba ubicada a la primera planta de l’edifici, la planta noble, mentre que la sala polivalent està a la planta baixa. Té un fons de 17.631 documents. La nova responsable del servei serà Maria Mercè Rosell Farran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L’Espluga de Francolí: l’antic hospital medieval acull la biblioteca municipal

Després de set mesos i mig d’obres, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Saúl Sánchez Obaya, el passat 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració...