17 de setembre 2009

Sobre "Selective Twitter Status"



Fa poquets dies que he descobert una eina que m'ha agradat i que, francament, trobo molt útil per als usuaris intensius de Twitter... i potser no tant de Facebook. Es tracta d'una App de Facebook, Selective Twitter Status, i que en línies generals parteix d'una idea molt simple: permetre actualitzar el teu mur de Facebook des de Twitter, i a més fer-ho d'una manera selectiva a partir d'una hashtag específica. Tal i com s'explica a la pàgina de l'App:
Selective Twitter Status lets you update your Facebook status from Twitter -
BUT you can choose which tweets you want - just end a tweet with #fb when you want to post it as your Facebook status - simple!

El funcionament és ben senzill: només cal instal·lar l'App al teu compte de Facebook i permetre-hi l'accés de l'App, configurar-lo amb el nostre nom d'usuari de Twitter... i llestos! A partir de llavors totes les piulades que fem a Twitter i que portin l'etiqueta #fb es publicaran també a Facebook. A banda, òbviament, de fer-ho també a Twitter.

Voldria ara compartir amb vosaltres algunes impressions en positiu que he extret en aquests pocs dies d'ús d'aquesta nova eina:

  • Es manté el centre d'atenció en Twitter, que continua éssent l'eina principal al voltant de la qual es gira. I penso que és així per la seva facilitat d'ús, per la seva ubiqüitat i per les seves múltiples possibilitats d'ús i des d'una gran varietat de dispositius. És potser aquest el primer pas per a què Twitter es converteixi en un multiactualitzador de la nostra vida digital? Mmm... per a quan una eina similar, però per a actualitzar el nostre blog a Wordpress, enviant piulades que acabin amb #wp, per exemple?

  • Es segmenta i es selecciona el nostre discurs, en funció de les nostres preferències, de a on ho volguem dir i del públic a qui ens volguem adreçar, tot mantenint també Twitter com a plataforma única d'expressió, ja que aquí si, es concentren tots els missatges enviats.

  • S'augmenta la conversa, especialment a Facebook. He apreciat un notable ascens dels comentaris i del diàleg al meu mur del Facebook... precisament de les piulades fetes amb #fb. Però curiosament, la conversa al Twitter continua en uns paràmetres similars d'activitat. Son usuaris i públic diferents? Es conversa més a FB que a Twitter?


No obstant això, he vist un punt negatiu, i molt important, en tot plegat. I és que Selective Twitter Status no deixa de ser una eina unidireccional: de Twitter cap a Facebook. I es tancaria el cercle esdevenint també una eina bidireccional: és a dir, que els comentaris rebuts al Facebook a partir de piulades fetes amb #fb, es poguessin rebre també al compte de Twitter com a Tweets mentioning... Penso que això tancaria un camí ja iniciat, i permetria una major interacció entre les dues principals xarxes socials d'avui en dia.

Què en penseu? Teniu alguna impressió més sobre tot plegat? Voleu comentar alguna cosa? Vinga, animeu-vos... i comenteu, ja sigui al FB, Twitter... o si voleu, també al blog, clar!

FONTS:

3 comentaris:

  1. Mmm… per a quan una eina similar, però per a actualitzar el nostre blog a Wordpress, enviant piulades que acabin amb #wp, per exemple?
    Això ja ho fa algun plugin per a WordPress com ara Twitter tools. És una estratègia pull en comptes de push, i el problema és que, si fas com jo (un digest de piulades diari) has de reeditar el post per a esborrar el que no t'interessa.

    Els enllaços relacionats són... poc relacionats, oi?

    ResponElimina
  2. @mina: conec Twitter tools, de fet la tinc instal·lada a WP per a enviar actualitzacions de nous articles automàticament a Twitter. El que jo em refereixo és a, per exemple, poder enviar una piulada de l'estil "Recomano aquest link... #wp" a twitter, i que es publiqui també al blog. Clar, caldria prèviament tenir instal·lat un plugin a WP.

    ResponElimina
  3. Per tant, el que jo faig és obligar a WP a publicar un post diari amb totes les piulades, i esborro les que no m'interessen. Tampoc és tanta feina i així mantinc un històric al meu servidor.

    ResponElimina

L’Espluga de Francolí: l’antic hospital medieval acull la biblioteca municipal

Després de set mesos i mig d’obres, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Saúl Sánchez Obaya, el passat 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració...