26 de maig 2009

Curs a l'Escola d'Estiu Rosa Sensat



Els propers dies 1 i 2 de juliol de 2009, de 9h a 12h participaré a l'Escola d'Estiu Rosa Sensat d'enguany, impartint una part del curs Fem un bloc per a la biblioteca escolar, juntament amb la Míriam Balboa, la Glòria Durban i la Pau Raga, aquesta última responsable de la Biblioteca Rosa Sensat. Podeu consultar més informació sobre els cursos comuns que s'ofereixen, i que no estan adreçats a cap etapa educativa en concret. Enguany, tindrà la lloc la 44a edició de l'Escola, que es farà de l'1 al 14 de juliol al Campus Mundet de la Universitat de Barcelona, al Passeig de la Vall d'Hebron. Aquesta és la informació sobre el curs:

Fem un bloc per a la biblioteca escolar

Curs pràctic que té la finalitat de crear un bloc per a la biblioteca de l'escola o de l'institut. Adreçat a mestres que vulguin difondre el fons, les tasques, els serveis i les activitats que es fan a la biblioteca mitjançant aquest recurs. L'objectiu del curs és servir d'introducció bàsica i pràctica al món dels blocs aplicats a la biblioteca escolar i conèixer els avantatges d'aquest format: facilitat d'ús, immediatesa, autopublicació, difusió a través del correu electrònic, visibilitat, comunicació directa amb les persones que en fan ús...
Es presentaran casos pràctics de biblioteques d'escoles i instituts que ja tenen en funcionament el seu bloc. Aquest curs compta amb la col.laboració de persones que han dut a terme un bloc a la biblioteca de la seva escola, així com algun expert en la matèria.


Tot i que el curs dura des de l'1 fins el 7 de juliol, la meua intervenció serà només de dues sessions, i es centrarà en explicar la part tècnica del procés de creació d'un blog. La plataforma que usaré serà Wordpress, ja que el servei de blogs d'XTEC (usat àmpliament per una bona part del professorat) funciona sobre aquesta plataforma; i a més, de passada, podrem veure el programari de creació i gestió de blogs més usat actualment. Així que apareixeran pel curs assumptes com els plugins, els temes i  l'editor, la gestió d'usuaris, les categories i les tags, entre d'altres. I aquests dies ja m'he de posar les piles, i pensar una estructura dels continguts que impartiré durant les 6 hores. En ment ja tinc un guió, i ara toca posar-lo a sobre d'un full en blanc d'Open Office... I bé, només em queda donar les gràcies als responsables de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, per haber pensat en mi. Serà tot un honor poder participar activament en un esdeveniment amb tantíssima història al seu darrera (la primera es féu l'any 1966, en ple franquisme). I serà un gran repte transmetre els meus coneixements, i ensenyar als mateixos professionals de l'ensenyament. Però de ben segur que serà tota una experiència molt enriquidora, segur. I a més, tafanejant entre els alumnes inscrits, m'he trobat amb una agradable sorpresa: hi haurà un antic professor d'Institut, si no recordo malament, al Puig Castellar, a Santa Coloma de Gramenet... En fi, quins records!!!

En continuaré parlant...

1 comentari:

L’Espluga de Francolí: l’antic hospital medieval acull la biblioteca municipal

Després de set mesos i mig d’obres, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Saúl Sánchez Obaya, el passat 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració...