27 de setembre 2008

InfoBibCat, desactualitzat des del mes de juny

Comenta la Gamoia en un piulada al seu Twitter, que BibCat no s'actualitza des del mes de juny d'enguany. És cert, ja no rebo els correus setmanals informant dels nous números. Últimament crec que els enviaven els dijous.



No sé ben bé quina és la situació actual del butlletí. La llista de distribució, del mateix nom i en funcionament des del 21 de juliol de 1998, continua ben activa. Més de 10 anys de funcionament, que l'han convertit en tot un referent de la BiD catalana i estatal. Durant un temps en vaig ser voluntari en el Grup de Treball del COBDC, i personalment vaig trobar una mica farragosa l'actualització setmanal del butlletí...

Potser caldria trobar noves formes de publicació, més ràpides i àgils, distribuïdes i líquides. No sé quina solució seria la millor, però se me n'acudeixen dues:

  • Concentració del servei només en la llista de distribució,

  • o la reformulació del butlletí, potser en un compte de Twitter...


El que ja no sé és quina forma podria prendre la plana web del butlletí, amb domini inclòs... Potser una plana d'inici amb tot de fonts a partir de l'RSS???

2 comentaris:

  1. Bones idees! Un univers de Netvibes i/o un compte de Twitter serien bones opcions. Si no hi ha voluntaris amb prou temps per a dedicar-hi, amb l'univers ja faríem.

    ResponElimina
  2. Es podria muntar un univers Netvibes, o una plana d'inici de iGoogle, i que s'alimentés automàticament a partir d'una sèrie de fonts RSS (blogs, e-lis, comptes de twitter, etc...)

    ResponElimina

L’Espluga de Francolí: l’antic hospital medieval acull la biblioteca municipal

Després de set mesos i mig d’obres, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Saúl Sánchez Obaya, el passat 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració...