21 d’abril 2008

Recull de notícies BiD

Recullo aquí algunes notícies de l'àmbit de la biblioteconomia, la documentació i l'arxivística que han aparegut a la premsa les últimes setmanes.

L'Ajuntament de La Torre de l'Espanyol ha cedit el seu fons municipal a l'Arxiu Històric de la Ribera d'Ebre, que li ha cedit 50 metres lineals de dipòsit. El conveni té una vigència de 10 anys, i entre la documentació municipal podem trobar una còpia dels Costums, privilegis i ordenacions de la Torre de l'Espanyol, que data de 1517.

FONT: "La Torre de l'Espanyol cedix el seu fons documental a l'Arxiu de la Ribera". En: El Punt (20 de març de 2008), p. 32.

També podiem llegir que la Biblioteca Pública de Cambrils va incrementar en un 19% el seu nombre de visitants entre el 2006 i el 2007, fins a arribar a la xifra dels 77.731 visitants. La notícia dóna tot un seguit de xifres estadístiques.

FONT: "La biblioteca de Cambrils va incrementar l'any passat un 19 per cent els visitants". En: El Punt (24 de març de 2008), p. 30.

L'automatització dels fons de les nostres biblioteques es va estenent. Una bona notícia. En aquest cas, el catàleg de la Biblioteca Auxiliar de l'Arxiu Històric de Tarragona, amb un fons d'uns 7.000 volums, s'ha incorporat al catàleg de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat.

FONT: "La biblioteca auxiliar de l'Arxiu Històric de Tarragona es pot consultar a internet". En: El Punt (24 de març de 2008), p. 29.

Finalment, la Biblioteca Xavier Amorós de Reus compleix aquest 2008 el seu 5è aniversari, i ho ha fet amb un seguit d'activitats i celebracions que s'iniciaren el 18 d'abril i que s'allargaran fins al 23 d'abril. La Biblioteca de la capital del Baix Camp és la que més préstecs realitza de la xarxa de biblioteques de la Generalitat. A més, rep uns 1.000 usuaris al dia.



Font: http://bcr.reus.net/seccions/salageneral.php [Consulta: 21 d'abril de 2008]

[mappress]

FONTS:

  • Carina Filella. "La biblioteca Xavier Amorós fa 5 anys amb el mèrit de ser la que té més préstecs de la xarxa de la Generalitat". En: El Punt (8 d'abril de 2008), p. 32.

  • Natàlia Borbonés. "Coca amb xocolata a la biblioteca". En: El Punt (19 d'abril de 2008), p. 35.

1 comentari:

  1. [...] Quina còpia d’un important llibre ha cedit La Torre de l’Espanyol a l’Arxiu Històric Comarcal de la Ribera d’Ebre? De quin any és? El conveni té una vigència de 10 anys, i entre la documentació municipal podem trobar una còpia dels Costums, privilegis i ordenacions de la Torre de l’Espanyol, que data de 1517. Font: http://www.bauenblog.info/2008/04/21/recull-de-noticies-bid/ [...]

    ResponElimina

L’Espluga de Francolí: l’antic hospital medieval acull la biblioteca municipal

Després de set mesos i mig d’obres, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Saúl Sánchez Obaya, el passat 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració...