28 de desembre 2006

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, nova biblioteca provincial de l’Estat

Avançant-se a la futura reordenació territorial de Catalunya, organitzada en vegueries, i l'assimilació d'aquestes amb les provincies espanyoles, el Departament de Cultura de l'executiu català ha establert la conversió de la nova Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa en biblioteca provincial, dins de la xarxa de Bibliotecas Públicas del Estado. Segons fonts consultades, ja s'han iniciat les converses per al canvi de competències, que es farà efectiu en breu, per passar a dependre de la xarxa estatal. Els mateixos passos s'estan portant a terme amb les altres vegueries de nova creació, com ara la del Pirineu o la de la Catalunya Central.

[caption id="attachment_4351" align="alignnone" width="500" caption="Biblioteca Marcel·lí Domingo"][/caption]

Així, la Biblioteca passarà a esdevenir capçalera del nou sistema bibliotecari de la vegueria ebrenca. Mitjançant el Dipòsit Legal, la biblioteca emmagatzemarà i conservarà tota la producció editorial del territori, fent funcions patrimonials. Al mateix temps, ha trascendit també la convocatòria de 5 noves places de tècnic bibliotecari, així com de 3 auxiliars més; es pretén així donar resposta a l'ampliació de competències i de serveis que es preveu amb aquest canvi amb una dotació de personal prou significativa. Finalment, s'han tingut en compte les futures necessitats d'espai de la nova biblioteca, i s'ha planificat una ampliació del nou edifici acabat d'estrenar. En concret s'ha previst la destrucció de les restes àrabs trobades al subsòl de l'edifici, per tal de poder fer 3 plantes de soterrani, i l'enderrocament de l'Església de la Reparació per tal de poder fer un nou edifici.

3 comentaris:

  1. Molt bona, Daniel!
    Però lo de l'ampliació de personal és cert... ;-)

    ResponElimina
  2. Dec tenir poders... no en tenia ni idea!! Millor així, que l'ampliació de personal no sigue una innocentada, perquè fa falta!

    ResponElimina
  3. Com deureu haver notat, per la data del post i per la burrada de la destrucció de les restes àrabs i de l'enderrocament de l'Església de la Reparació, es tractava d'una petita innocentada!!! ;-)

    ResponElimina

L’Espluga de Francolí: l’antic hospital medieval acull la biblioteca municipal

Després de set mesos i mig d’obres, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Saúl Sánchez Obaya, el passat 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració...