04 de setembre 2007

Reformulació de la catalogació

Així s'expressen Fernanda Peset i Tomàs Baiget en un missatge de l'1 de setembre d'enguany a la llista Iwetel, i que posteriorment apareixerà a ThinkEpi, sobre la necessitat de canvis en els actuals sistemes i normes de catalogació. Estem en època de canvis, de transformacions radicals... i el sancta sanctorum que és el catàleg caldrà també desmitificar-lo, sens dubte... I els qui el reverencien hauran de ser conscients que hauran d'introduir canvis per tal de poder seguir vivint.
Antes que revisar las reglas de catalogación, las bibliotecas tienen que plantearse si quieren tener un sistema de información que sirva verdaderamente a sus usuarios para encontrar cualquier tipo de información, esté donde esté, o si sólo quieren un inventario –eso sí, perfecto- de su colección.

Los que abogan por implementar sólo cambios “graduales” en la actual situación de avance vertiginoso, es posible que cuando se den cuenta ya les hayan quitado todo el terreno.

FONT:

  • Peset, Fernanda; Baiget, Tomàs. "[ThinkEPI] Catalogación, sí. Pero ¿cómo?". En: Iwetel (1 de septiembre de 2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L’Espluga de Francolí: l’antic hospital medieval acull la biblioteca municipal

Després de set mesos i mig d’obres, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Saúl Sánchez Obaya, el passat 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració...