30 de juny 2006

La història recent de la biblioteconomia catalana

Fantàstica la iniciativa que avui ha engegat el COBDC de posar en línia, i en accés obert, 3 històriques publicacions de la biblioteconomia i la documentació a casa nostra:

  • El Butlletí de l'Associació de Bibliotecàries (1982-1986)

  • El Full Informatiu de l'Associació de Bibliotecàries (1978-1986)

  • La Revista de l'Associació de Bibliotecàries (1975-1977)


Les tres es poden trobar a la Col·lecci� Històrica. Amb aquestes tres publicacions es pot resseguir la història, els avatars, els noms,... de la nostra disciplina des del final del trist periode del franquisme, fins l'eufòria pre-olímpica de finals dels 80. Un període que per els que com jo, amb encara no 30 anys, queda força lluny, en plena infantesa, i que per tant no vam poder viure amb intensitat ni records.

M'ha cridat molt l'aspecte de la Revista de l'Associació de Bibliotecàries, amb la seva portada en forma de fitxa catalogràfica (amb CDU, matèries, i tot!), i els apartats fets a mà en lletra més gran. Segur que darrera d'aquest aspecte que ara potser ens sembla força rústic, s'hi amagava (i s'hi amaga) una enorme il·lusió i passió per la nostra professió. De tota la feina feta en aquest període en som deutors tots els de la meua generació. Gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L’Espluga de Francolí: l’antic hospital medieval acull la biblioteca municipal

Després de set mesos i mig d’obres, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Saúl Sánchez Obaya, el passat 19 d’octubre va tenir lloc la inauguració...